Σας το συνιστώ να ζητήσετε οπωσδήποτε γνώμη και από ειδικό ψυχικής υγείας. Τα προβλήματα των «Επεισοδίων υπερφαγίας» είναι κατά βάση προβλήματα ψυχικής υγείας. Τα άτομα που τα εμφανίζουν συχνά θέλουν να καλύψουν «εσωτερικά (ψυχολογικά) κενά» χωρίς να μπορούν να θέσουν όρια όταν έρχεται η κρίση. Η κατηγορηματική, κατ’ αρχήν, άρνησή σας να δείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας είναι ενδεικτική και της ανάγκης που το έχετε.
Φυσικά όταν κοιτάμε «μέσα μας», με τη βοήθεια ενός ειδικού συνήθως ανακαλύπτουμε τραυματικές εμπειρίες και δύσκολα συναισθήματα. Πίκρες, θυμός, ένταση, ανάγκες που δεν καλύφθηκαν είναι πολύ συνήθεις «ανακαλύψεις». Είναι αυτές που η ψυχοθεραπεία βοηθά τον θεραπευόμενο να αναγνωρίσει αλλά και να ξεπεράσει. Και μόνο τότε κανείς απομακρύνεται από τα συμπτώματα όπως τα επεισόδια υπερφαγίας.
Η καλή διατροφή που ήδη κάνετε είναι πολύ σημαντικό βήμα για σας. Όμως αν δεν αντιμετωπίσετε τα ψυχολογικά προβλήματα που σας οδηγούν στα επεισόδια υπερφαγίας δεν μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι κάνουν ένα βήμα με τη διατροφή τους και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα «γυρνούν» πίσω στις οικείες (γνωστές) γι’ αυτούς συνήθειες. Αρχίζοντας ψυχοθεραπεία είναι πολύ πιθανόν να μην γίνει το βήμα προς τα πίσω ή να γίνει με τρόπο που να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε πλήρως το πρόβλημα.
Σκεφτείτε, επίσης, την πιθανότητα να μπείτε σε ψυχοθεραπευτική ομάδα όπου να συζητήσετε τα προβλήματα διατροφής που έχετε με άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα.
Στη διάθεσή σας για όποια άλλη περαιτέρω ερώτηση.